Plastic zakken, volgens de wetgeving

Sinds januari 2010 is het voor iedereen wettelijk verplicht om voor serviceverpakkingen (plastic zakken, bloemenverpakkingen,…) een milieubijdrage (= Groene Punt bijdrage) te betalen, dewelke volledig fiscaal aftrekbaar is.

Tot voor kort was “ het winkelpunt” verantwoordelijk voor de aangifte hiervan : men kon de aangifte ofwel zelf doen ofwel laten doen door de leverancier van serviceverpakkingen.

Maar gezien de complexiteit en quasi oncontroleerbaarheid van deze administratie worden de verplichte milieubijdragen sinds enige tijd rechtstreeks aan de bron (bij producenten en importeurs) aangerekend en doorgerekend aan de “winkelpunten”.

Om volledige transparantie te garanderen, vermeldt JOLIPACK deze doorrekening op een aparte factuurregel (en wordt ze dus niet rechtstreeks ingebouwd in de vorm van een prijsstijging !).
Voor vragen over Fost Plus kan u steeds terecht op het nummer 02 775 03 58 of op business.administration@fostplus.be (website : www.fostplus.be)

Op korte termijn voorziet men in België maatregelen betreffende plastic zakken, maar enkel voor plastic zakken met een dikte van minder dan 50 micron!
Dus enkel voor dunnen wegwerptasjes (hemddraagtassen).

Alle plastic zakken die JOLIPACK aanbiedt, zijn vervaardigd uit minimum 50 micron plasticdikte.

Informeer naar de laagste prijzen en mogelijkheden van plastic zakken bij JOLIPACK ! Via GSM : 0475 53 70 91 of via het contactformulier.